Κλείσιμο

Ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και υλικού για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, ανακοίνωσε και ο δήμος Γλυφάδας, με σκοπό να συνδράμει στην ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία και για τους πρόσφυγες.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης και τα είδη που θα μπορεί να προσφέρει όποιος θέλει είναι κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές και γάλατα, φαρμακευτικό υλικό, όπως αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

«Η καρδιά μας σφίγγεται από τις εικόνες που βλέπουμε και τις μαρτυρίες που ακούμε καθημερινά από την Ουκρανία. Είναι μια σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη. Είναι παράλληλα η ώρα της συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Η ώρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς», είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Αναζητήσαμε τον πιο πρόσφορο τρόπο για να στείλουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας στην Ουκρανία, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι το εγχείρημα αυτό θα γίνει έγκαιρα, συντονισμένα και σωστά. Γι' αυτό και σε συνεργασία με το ”Όλοι Μαζί Μπορούμε”, προχωράμε οργανωμένα στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια στην αποστολή τους».

Πηγή: skai.gr