«Η σφαίρα πέρασε από δίπλα μου»: Συγκλονίζει ο απεσταλμένος του Σκάι Σταύρος Ιωαννίδης που είναι στο κονβόι από τη Μαριούπολη

Για τις ώρες αγωνίας που βίωσαν οι Έλληνες που μετακινήθηκαν με την αυτοκινητοπομπή που ξεκίνησε από την Μαριούπολη και έφτασε στην Ζαπορίζια , μίλησε ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης.

«Το καλό είναι πως είμαστε όλοι ασφαλείς κι εγώ και ο Ηλίας Μπασίσογλου (εικονολήπτης του ΣΚΑΪ), και όλοι οι συνάδελφοι. Δεν έχει χτυπήσει κανείς αλλά ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Βρεθήκαμε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά», ήταν τα πρώτα λόγια του δημοσιογράφου.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά το πολύωρο ταξίδι τους. 

«Στην εναλλακτική διαδρομή που ακολουθήσαμε , επειδή είχε κατεδαφιστεί μια γέφυρα 5 χλμ μακριά από την Μαριούπολη ξαφνικά σταματάμε σε έναν χωματόδρομο. Βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε και ακούμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες σφύριζαν δίπλα μας. Ακούγαμε τον ήχο του μετάλλου που χτυπάει η σφαίρα. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιος πυροβολούσε και έπρεπε αμέσως να κάνουμε αναστροφή και να φύγουμε. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί ήμασταν 30 αυτοκίνητα»

Αυτή ήταν μόνο μία από την δύσκολη στιγμή που έζησαν, όπως είπε: 

«Σε ένα από τα checkpoint βρήκαμε έναν ουλαμό με ρωσικά τεθωρακισμένα. Κατέβηκε ο πρέσβης μας για να διαπραγματευτεί και ξαφνικά βλέπουμε την κάννη του άρματος να σημαδεύει το κονβόι και άλλους 30 στρατιώτες να έχουν στραμμένα τα όπλα τους πάνω μας. Εκεί παγώσαμε και παραμείναμε ακίνητοι. Είχαμε πραγματικά κοκκαλώσει. Υπήρχε ελεύθερος σκοπευτής που διαρκώς βλέπαμε ότι κοιτούσε τα αυτοκίνητα το ένα πίσω από το άλλο. Τελικά ήρθε μετά από λίγη ώρα ο υπεύθυνος του ουλαμού, συνομίλησε με τον διαπραγματευτή και τον Πρέσβη έλεγξαν τα χαρτιά μας και περάσαμε».
 

Πηγή: skai.gr