ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στις 15/3 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του «Αγία Σοφία»

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή

Παναττική στάση εργασίας στις 11.00 - 15.00, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την «αποτροπή», όπως αναφέρει, «της ιδιωτικοποίησης» της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία».

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.30 στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

«Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Προσθέτει ότι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

«Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία". Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών», αναφέρει η Ομοσπονδία. Καταλήγει ότι «ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων».

Πηγή: skai.gr