Απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλει απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή με συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο (8:30 πμ) και πορεία προς το ΥΜΑ-Θ Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι η αναμονή για χειρουργεία φτάνει τα δύο χρόνια καθώς ο 40% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστό λόγω έλλειψης ανασθησιολόγων.

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει μεγάλη αναμονή στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων και ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ Παίδων (μόνο 8 στο Ιπποκράτειο), με συνέπεια να γίνονται διακομιδές στην Αττική.

Επίσης καταγγέλλει φαινόμενα βίας σε βάρος εργαζομένων λόγω ανεπαρκούς φύλαξης των νοσοκομείων καθώς και ότι το 30% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι παρότι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Στην κατεύθυνση αυτή και ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλει απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή με συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο (8:30 πμ) και προς το ΥΜΑ-Θ Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Πηγή: skai.gr