Πλοιοκτήτης στον ΣΚΑΪ: Πως θα ταξιδεύουμε το καλοκαίρι με Ferry Boat

Πλοιοκτήτης στον ΣΚΑΪ: Πως θα ταξιδεύουμε το καλοκαίρι με Ferry Boat

Στον τρόπο που θα ταξιδεύουμε πλέον αναφέρθηκε αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Στεφάνου, πλοιοκτήτης και ιδιοκτήτης Golden Star Ferries μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Σήμερα.

Όπως ο ίδιος εξήγησε «τα δρομολόγια έχουν μειωθεί περίπου στο ¼ των δρομολογίων από το συνολικό δίκτυο που θα εκτελούσαμε κανονικά την περίοδο αυτή. Τώρα σε κάθε δρομολόγιο η επιβατική κίνηση είναι 40 με 100 άτομα, περίπου 50 ΙΧ και διακινούμε 15 φορτηγά- αυτοκίνητα».

«Πλέον οι επιβάτες θα κάθονται σταυρωτά, κάθισμα παρα κάθισμα και άρα θα κάθονται οι μισοί ενώ θα υπάρχουν μασκες και αντισηπτικά.
Μπορεί να προσλάβουμε και έξτρα νοσηλευτικό προσωπικό» πρόσθεσε. 

Αναφορικά με τα εισιτήρια ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «δεν μπορούμε να μειώσουμε την τιμή του εισιτήριου αλλά και ούτε θα το αυξήσουμε και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εισιτήρια».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος επεσήμανε «δεν βγαίνουμε με την κρατική επιδότηση με τόσο μικρή επιβατική κίνηση και τόσα πολλά έξοδα διότι μας επιδοτούν 4 δρομολόγια την βδομάδα 2 ναυτιλιακές εταιρίες και πλέον θα έχουμε και τα επιπλέον έξοδα για ένα εφοδιαστεί το πλοίο με τα απαραίτητα. Παράλληλα κάποια πλοία θα μείνουν δεμένα πχ τα ταχύπλοα. Γι αυτό ζητάμε να διατηρηθεί αυτή η επιδότηση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου διότι πρέπει να καλύψουμε πολλές ζημιές που έχουν δημιουργηθεί. Και πρέπει να επιδοτηθούν τα έξοδα των πλοίων το χειμώνα.

 

Πηγή: skai.gr