Πέτρος Τατσόπουλος: Συνελήφθη μετά από μήνυση παρουσιαστή - Πολιτικές αντιδράσεις - Δείτε βίντεο

Τον μήνυσε ο Φίλιππος Καμπούρης - Κρατήθηκε για λίγη ώρα στο ΑΤ Ομονοίας  

Συνελήφθη αργά το βράδυ χθες Δευτέρα ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά από μήνυση τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Ο συγγραφέας συνελήφθη ενώ ήταν παρών σε εκδήλωση-συζήτηση και κρατήθηκε για λίγη ώρα στο Α.Τ. Ομονοίας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής με την Ελληνική Λύση Φίλιππος Καμπούρης.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης στο Facebook από την Αρετή Γεωργίλη, η οποία φιλοξένησε τον κ. Τατσόπουλο σε εκδήλωση με τον τίτλο «Παιδεία και Θρησκεία: Έννοιες ασύμβατες;», στο βιβλιοπωλείο-γκαλερί «Free Thinking Zone».


Νωρίτερα, ο κ. Καμπούρης σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: «Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δεν σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δύο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες, που έφυγαν και οι δύο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη».


Μάλιστα, όταν έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης, ο δημοσιογράφος προχώρησε σε νέα ανάρτηση.

Αντιδράσεις 

Η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου και πρόσθεσε:

"Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας»

Πηγή: skai.gr