Περιστέρι: Απειλητικά μηνύματα είχε λάβει στο κινητό της η 17χρονη

Ο σύντροφός της αρνούταν να δεχτεί το τέλος της σχέσης τους και φέρεται να έγινε απειλητικός και επιθετικός εναντίον της.

Δεκάδες μηνύματα απειλητικού ύφους φέρεται να είχε δεχθεί στο κινητό της τηλέφωνο η 17χρονη από τον 22χρονο σύντροφό της, βασικό ύποπτο για την άγρια δολοφονία της. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την πρώτη ανάσυρση δεδομένων του κινητού τηλεφώνου του άτυχου κοριτσιού που έκαναν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ αναμένεται η λεπτομερέστατη εξερεύνησή του από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, τα μηνύματα έχουν αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες πριν από τη δολοφονία της και ξεκίνησαν όταν η κοπέλα του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους και να της δώσει τα κλειδιά του σπιτιού της. Τότε, ο 22χρονος, με καταγωγή από το Πακιστάν, φαίνεται να έγινε απειλητικός και επιθετικός εναντίον της, αρνούμενος επίμονα να δοθεί τέλος στη σχέση τους και να της παραδώσει τα κλειδιά.

Ζήλια και εντάσεις

Ιδιες είναι οι αναφορές συγγενικών και φιλικών προσώπων της 17χρονης, που καταθέτουν τις εντάσεις και διαφωνίες των τελευταίων ημερών ανάμεσά τους. Καταθέτουν επίσης πως η ζήλια του φερόμενου ως δράστη, που θεωρούσε «κτήμα» του το άτυχο κορίτσι, και η επιθυμία της 17χρονης να διακόψουν τη σχέση τους και να φύγει από το σπίτι τους αποτελούσαν τις αφορμές για συχνούς άγριους καβγάδες, που εντείνονταν καθημερινά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιώργο Ντιλέρνια, ο δράστης χρησιμοποίησε το δεξί του χέρι για να κλείσει τους αεροφόρους οδούς της 17χρονης (μύτη και στόμα), χρησιμοποιώντας παράλληλα κάποιο σεντόνι ή πανί, και με το αριστερό του χέρι ακινητοποίησε με «ισχυρό κράτημα» το δεξί χέρι του άτυχου κοριτσιού, στο οποίο υπήρχαν εμφανείς εκχυμώσεις. Αντίστοιχες εκχυμώσεις μικρότερου βαθμού εντοπίστηκαν διάσπαρτες στο σώμα της, δείγματα αντίστασης του άτυχου κοριτσιού. Στα νύχια και τα δάχτυλα του αριστερού χεριού του θύματος, μέσω επιχρίσματος με φυσιολογικό ορό, φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ανθρώπινοι ιστοί και γενετικό υλικό, πιθανόν του δράστη, όταν η 17χρονη αντιστεκόταν, οι οποίοι έχουν συλλεχθεί από τον ιατροδικαστή και μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για την περίπτωση μελλοντικής ταυτοποίησης DNA με αυτό του δράστη.

Εξαφανίστηκε

Ο 22χρονος φερόμενος ως δράστης, μετά την πράξη του, φαίνεται να επέστρεψε στο διαμέρισμα, να πήρε τα πράγματά του, και μετά εξαφανίστηκε και αναζητείται. Φωτογραφίες και τα στοιχεία του έχουν δοθεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, και κυρίως σε μεθοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια, προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν προσπάθειά του να διαφύγει από την Ελλάδα. Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί το πληροφοριακό δίκτυο σε σημεία και χώρους που συχνάζουν άτομα από το Πακιστάν, αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη του. Ο ίδιος φαίνεται πως προς το παρόν δεν έχει έρθει σε επαφή με φιλικά του πρόσωπα και συμπατριώτες του, ενώ φέρεται να έχει κλείσει το κινητό του τηλέφωνο.

Πρώην εργοδότης του 22χρονου Πακιστανού που διατηρεί κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη, ο οποίος κατέθεσε στους αστυνομικούς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ηρθε εδώ συστημένος. Δούλεψε λίγες ημέρες στην επιχείρησή μου. Γνώριζα ότι μένει στο σπίτι στην οδό Αραχώβης μαζί με την οικογένεια της ανήλικης. Ησυχος ήταν. Εφυγε από τη δουλειά πριν λίγες μέρες, καθώς δεν έκανε γι’ αυτήν την εργασία. Εχω σοκαριστεί από την είδηση. Με κάλεσε η Αστυνομία και έχω καταθέσει όλα όσα γνωρίζω».