Πειραιάς: Υπό έλεγχο η φωτιά σε χρωματοπωλείο - Έλλειψη μέτρων ασφαλείας καταγγέλλει το Διοικητικό Πρωτοδικείο

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, που στεγάζεται στους ορόφους του κτιρίου, καταγγέλλει έλλειψη μέτρων ασφαλείας και ακαταλληλότητα του κτηρίου

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο χρωματοπωλείο που στεγαζόταν σε ισόγειο πολυώροφου κτιρίου επί της οδού Γούναρη στον Πειραιά.

Προκάλεσε μόνο σοβαρές υλικές ζημιές. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις αλλά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά που στεγάζεται στους ορόφους του κτιρίου, καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, κάτι που είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση:

Σήμερα το πρωί (Κυριακή 2.4.2023) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα.

Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις.

Πηγή: skai.gr