Η Πάτρα κατανάλωσε 1 εκατομμύριο σουβλάκια - Δεν ήταν πολλά λένε οι κρεοπώλες

Ο τζίρος στα άλλα είδη κρέατος ήταν μειωμένος σε σύγκριση με την περυσινή Τσικνοπέμπτη, όπου ο κόσμος γιόρτασε στο σπίτι, λόγω πανδημίας

Με δύο όψεις κινήθηκε, χθες, η αγορά κρέατος στην Πάτρα, λόγω Τσικνοπέμπτης, καθώς οι καιρικές συνθήκες από τη μία και η αποδέσμευση από υγειονομικούς περιορισμούς που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, από την άλλη, έφεραν ανακατατάξεις.

Κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα προμήθειας της αγοράς, με απίστευτες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

Οι εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο ακόμα και για πώληση 1 εκατομμυρίου τεμαχίων, τις τελευταίες ημέρες στην τοπική αγορά, με βασικότερους πελάτες τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες, αλλά και πελάτες που διοργάνωσαν υπαίθρια τσικνίσματα σε όλη την πόλη. Ο αριθμός δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η Πάτρα έχει πληθυσμό γύρω στις 300.000 κατοίκους, μαζί με τα περίχωρα κι αν η κατανάλωση υπολογιστεί με 3 τεμάχια ανά άτομο, τότε οι πωλήσεις σε σουβλάκια πλησιάζει σε αυτό το νούμερο.

Ανθρωπος της αγοράς κρέατος ανέφερε στην «Π» ότι ο ίδιος μόνο προμήθευσε χθες 6 καταστήματα της Πάτρας με 30.000 σουβλάκια!

Το σουβλάκι ήταν ο «βασιλιάς» της χθεσινής ημέρας, είπε στην «Π» ο πρόεδρος των κρεοπωλών Πάτρας Παναγιώτης Ζυγούρας, που συμφώνησε ότι ο αριθμός 1 εκατ. σουβλάκια δεν είναι υπερβολή.

«ΤA ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ»

Σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρα, ο τζίρος στα άλλα είδη κρέατος ήταν μειωμένος στο 50% σε σύγκριση με την περυσινή Τσικνοπέμπτη, όπου ο κόσμος γιόρτασε κατά πολύ στο σπίτι του, λόγω πανδημίας, και έτσι είχε σπεύσει να κάνει τις σχετικές προμήθειες.

Σημείωσε, ότι τα κρεοπωλεία της γειτονιάς δεν είναι ικανοποιημένα από τις πωλήσεις, πλην αυτών που αφορούσαν σε σουβλάκια. Ο κόσμος φαίνεται πως βγήκε από τα σπίτια του, πλημμύρισε κέντρο και συνοικίες, οπότε η αγορά είχε απόλυτη ανάγκη μόνο για σουβλάκια, χθες, όλη την ημέρα. Φέτος, η εικόνα «απελευθέρωσης» στο κέντρο της Πάτρας και ειδικά στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, θύμιζε Καρναβάλι, με τα καφέ γεμάτα από κόσμο και τις υπαίθριες ψησταριές να δημιουργούν το χαρακτηριστικό σύννεφο της τσίκνας!

Πηγή: Pelop.gr