Πατρινό Καρναβάλι 2023 (Για πάντα): Ξεσαλώνει η Πάτρα με την «ποδαράτη παρέλαση»- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Την ίδια ώρα, γεμάτα κόσμο αναχωρούν τα λεωφορεία με προορισμό την Πάτρα από τους υπεραστικούς σταθμούς Αθηνών και Θεσσαλονίκης  

Σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς ζει ξανά η πόλη της Πάτρας, έπειτα από τρία χρόνια «απουσίας», λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID - 19.

Δείτε βίντεο: 

λλλλ

Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, ενώ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις και την τελετή λήξης, χαρακτηρίζονται από την μεγάλη συμμετοχή, την σάτιρα, την ανατροπή, την ευρηματικότητα, την δημιουργία, την φαντασία και την χαρά.

φεφεφε

ργργρ

Θέλοντας να στείλουν παντού τα μηνύματα της ελπίδας και της αισιοδοξίας περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές - μέλη των 139 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, αλλά και με τις γεμάτες έμπνευση κατασκευές τους.

ητητ

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση θα ξεκίνησεστις 6 το απόγευμα.

ξυυξξ

Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται και ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Απόψε λοιπόν αναμένεται να ξετυλιχτεί στο κέντρο της Πάτρας ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

κθκθκθκ

φφ

Πηγή: skai.gr