Πάτρα: Με τη Δήμητρα Πισπιρίγκου ολοκληρώνεται ο κύκλος των καταθέσεων

Στο 20σέλιδο πόρισμα για την Μαλένα και την Ίριδα αναφέρεται ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο.

Ασφυκτικός θάνατος με διαφορετικό μηχανισμό από εξωγενή παράγοντα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν και καταγράφουν στο πόρισμά τους ο Νίκος Καλόγριας και ο Νίκος Καρακούκης σχετικά με το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα.

Το πόρισμα διαβιβάστηκε χθες στο τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνά την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 20σέλιδο πόρισμα αποκλείονται όλες οι άλλες παθολογικές αιτίες που θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από το θάνατο των δύο μικρών παιδιών.

Ειδικότερα για τη Μαλένα το πόρισμα ουσιαστικά δείχνει φραγή των αεροφόρων οδών, μύτη και στόμα με το χέρι στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Το πόρισμα αποκλείουν οι εκδορές στη μύτη και στο μάγουλο του κοριτσιού να προκλήθηκαν είτε στη διαδικασία ανάνηψης στο νοσοκομείου ή από τα νύχια του παιδιού όπως έχει ισχυριστεί η προφυλακισμένη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Για την μόλις έξι μηνών Ίριδα, η φραγή των αεροφόρων οδών έγινε με ένα πανάκι στο σπίτι της οικογένειας. Για την εκφύλιση υπατικών κυττάρων του παιδιού, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προέκυψε από εκτατική έλλειψη οξυγόνου και όχι από ηπατική ανεπάρκεια, όπως ανέφερε η αρχική αιτία θανάτου.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου η Δήμητρα, είναι το τελευταίο άτομο από το οποίο θα πάρουν κατάθεση οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, πριν παραδώσουν το πόρισμα και τα αποτελέσματα των καταθέσεων, που βρήκε νεκρή την Ίριδα.

Έχουν ήδη γίνει καταθέσεις από 30 γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα από τον κύκλο της οικογένειας. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και την Πέμπτη να παραθοδούν τα αποτελέσματα των καταθέσεων στην αρμόδια ανακρίτρια προκειμένου να κριθεί εάν θα υπάρξει συμπληρωματικές διώξεις.

Πηγή: skai.gr