Αυτό είναι το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Το πόρισμα κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του skai.gr το πόρισμα παραδόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στους άντρες του Aνθρωποκτονιών λίγο μετά τις 11 το πρωί και κυριολεκτικά είναι «φωτιά»

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Στα «χέρια» του Ανθρωποκτονιών της ασφαλείας Αττικής βρίσκεται το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά στο οποίο αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια το πώς έφυγαν από τη ζωή τα δυο αγγελούδια από την Πάτρα, Ίριδα και Μαλένα

Το πόρισμα κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του skai.gr το πόρισμα παραδόθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στους άντρες του Aνθρωποκτονιών λίγο μετά τις 11 το πρωί και κυριολεκτικά είναι «φωτιά» καθώς αναφέρει ότι τα δυο κοριτσάκια πέθαναν από ασφυξία.

Απόσπασμα του πορίσματος 

Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού ηλεκτρικού ή αλλού παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση, κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά, παθολογοανατομικά, φωτογραφικά ευρήματα:

- Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

-  Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος" 

Οι ιατροδικαστές αναλύουν το μοτίβο του δράστη που φέρεται να ήταν το ίδιο. Τα ευρήματα από το πανακι στην κούνια της μικρής Ίριδας αποκάλυψαν την αλήθεια για το θάνατό της. Παράλληλα, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που έχει μεταβει στη Πάτρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την ώρα καταθέτουν η μητέρα και ο πατέρας της Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Επίσης, μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις θα δοθούν μαζί με το πόρισμα στον Ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει υπό το φως των νέων στοιχείων αν θα υπάρξουν νέες διώξεις.

Πηγή: skai.gr