Κλείσιμο

Πάτρα: Εκρυθμη η κατάσταση με Ρομά – Παρατεταμένη αναταραχή σε Εγλυκάδα και Περιβόλα

Σε επιφυλακή η αστυνομία στην περιοχή υπό τον φόβο επεισοδίων

Χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, ολοκληρώθηκαν οι χθεσινές πορείες στην Πάτρα για την επέτειο δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου 

Ωστόσο η τοπική ΕΛΑΣ παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν κινητοποιήσεις από ομάδες ρομά και στην Αχαΐα, μετά τα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, για τον τραυματισμό 16χρονου από αστυνομικό, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Ιπποκράτειο».

Αργά το βράδυ, στην Πάτρα επί της οδού Ανθείας ολιγομελής ομάδα Ρομά – περίπου 10 ατόμων – απέκλεισαν την κυκλοφορία στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Ανησυχία επέκτασης επεισοδίων με Ρομά

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης η κατάσταση ήταν έκρυθμη εντός και πέριξ του καταυλισμού Ρομά στον Ριγανόκαμπο Πάτρας. 

Στην περιοχή, η Αστυνομία έσπευσε από την πρώτη στιγμή, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και περιμετρικά υπήρχε αστυνομική δύναμη, παρουσία του διοικητή Ασφαλείας, όπως και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Οι Ρομά είχαν βάλει φωτιά σε κάδους και λάστιχα στην οδό Ηρακλέους, δίπλα από τον καταυλισμό και είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αυτούς, κρατώντας πέτρες και ρόπαλα. Μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα νεαροί πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά στην Περιμετρική.

Πηγή: Pelop.gr