Κλείσιμο

Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για τον Γρηγορόπουλο - 35 συνολικά προσαγωγές (Βιντέο - Φωτό)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Άγνωστοι μπήκαν στη στάση του μέτρο στην Ομόνοια και προκάλεσαν καταστροφές σε επικυρωτικά μηχανήματα

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε πεδία μάχης όταν άτομα αποσπάστηκαν από τις πορείες που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη και άρχισαν να πετάνε μολότοφ. Σε τουλάχιστον 19 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στην πρωτεύουσα, ενώ τουλάχιστον 16 άτομα προσήχθησαν στη Θεσσαλονίκη και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αυλίζα Αχαρνών

Εξάρχεια

Στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την ολοκλήρωση της πορείας, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Ακαδημίας και την Μπενάκη με τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. 

Εξάρχεια

Εξάρχεια

Εξάρχεια

Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έκαψαν κάδους σκουπιδιών. Παράλληλα, ζημιές σημειώθηκαν και στα επικυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό «Ομόνοια».

Μετρό

Εξάρχεια

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας στην Αθήνα η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

Εξάρχεια

Εξάρχεια

Εξάρχεια

Μολότοφ, δακρυγόνα και φωτιές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν όμως και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 20:00 αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία.  Για περισσότερο από 20 λεπτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επικράτησε «χάος».

Θεσσαλονίκη

Κουκουλοφόροι έξω από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αποστόλου Παύλου, πέταξαν εκατοντάδες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια, το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε στην οδό Ολυμπιάδος. Κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Από τις μολότοφ ζημιές προκλήθηκαν σε σταθμευμένα ΙΧ.

Πηγή: skai.gr