Δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια Μαλένα και Ίριδα- Το πόρισμα των ιατροδικαστών και οι καταθέσεις

Το ανθρωποκτονιών της Αττικής λαμβάνει καταθέσεις από 10-12 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν θα χρειαστεί να καταθέσουν όλοι, καθώς η υπόθεση είναι «δεμένη» από την έκθεση των ιατροδικαστών

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός 
Στην τελική ευθεία, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα. 

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρήα που αναμένεται από μέρα σε μέρα να παραδοθεί στις αρχές, αλλά και οι καταθέσεις που λαμβανουν άντρες του ανθρωποκτονιών Αττικής που υπό από άκρα μυστικότητα έχουν μεταβεί από την προηγούμενη βδομάδα στη Πάτρα, αναμένεται να φωτίσουν κάθε σκοτεινή πτυχή αυτής της πολύκροτης υπόθεσης δηλώνει στον Skai.gr ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας.

«Το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου πιστεύω ότι θα έχουν βγει σαφή συμπεράσματα. Μέχρι την άλλη βδομάδα θα έχει κλείσει ο κύκλος των καταθέσεων που αφορούν τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Αναμένουμε να παραδοθει το πόρισμα των ιατροδικαστών», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίστροφη μέτρηση στο να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς το πόρισμα των δυο ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά έχει ολοκληρωθεί και καταγράφεται με σαφήνεια η ακριβής αιτία θανάτου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι τα δυο κοριτσάκια δεν έφυγαν από τη ζωή λόγω παθολογικών αιτιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών Αττικης που έχουν αναλάβει την υπόθεση ταξίδεψαν την προηγούμενη βδομάδα στη Πάτρα προκειμένου να «δέσουν» και μέσα από καταθέσεις συγγενών αλλά και γειτόνων την υπόθεση. 

Στη λίστα του ανθρωποκτονιών που λαμβάνουν καταθέσεις, περιλαμβάνονται τα ονόματα 10-12 προσώπων που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν θα χρειαστεί να καταθέσουν όλοι, καθώς η υπόθεση είναι «δεμένη» όπως λένε χαρακτηριστικά από την έκθεση των ιατροδικαστών.

Πληροφορίες του skai αναφέρουν ότι το πολυσυζητημένο πόρισμα έχει καθυστερήσει, καθώς εκτός από την τοξικολογική επανεξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν από την Μαλένα και την Ίριδα, έγινε και αυτοψία από τους ιατροδικαστές σε νοσοκομεία αλλά και χώρους που νοσηλεύτηκαν, έζησαν και τελικά έφυγαν από τη ζωή τα δυο κοριτσάκια.

Πηγή: skai.gr