Παρέμβαση ΟΤΟΕ στη συγχώνευση Alpha Bank – Eurobank

Η αποτροπή απολύσεων και η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων θα πρέπει να αποτελέσουν μέριμνα της κυβέρνησης επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων) ενόψει της συγχώνευσης Alpha Bank – Eurobank.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, την αποτροπή των απολύσεων και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και η βιωσιμότητα και η επιχειρησιακή προοπτική των συγχωνευόμενων τραπεζών» επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

Για το σκοπό αυτό η ΟΤΟΕ, θεωρεί ότι, η συγχώνευση των δύο τραπεζών που πρόκειται να ανακοινωθεί, πρέπει να συνοδεύεται από ένα επιχειρησιακό και κοινωνικό σχέδιο που θα αναλύει και θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα θα εγγυάται την επιτυχή έκβαση αυτών των επιχειρηματικών κινήσεων.

«Ο ρόλος του κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου ότι, πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής που διασφαλίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τη κοινωνική ομαλότητα και ταυτόχρονα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη που έχει ανάγκη η χώρα», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η ΟΤΟΕ αναφέρει επίσης ότι αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επίσημες ανακοινώσεις και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας στα συνολικότερα ζητήματα, αλλά και σε αυτά που αφορούν τη στήριξη του εγχειρήματος από τους βασικούς μετόχους καθώς και στον τρόπο αντιμετώπισης της κρατικής χρηματοδότησης που ήδη έχουν λάβει οι δύο Τράπεζες για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.
Πηγή: skai.gr