Παρέμβαση εισαγγελέα για τον απαγχονισμό του 14χρονου στα Πατήσια - Ερευνώνται οι εκδοχές του bullying και το «blackout challenge»

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον απαγχονισμό του 14χρονου στα Πατήσια - Ερευνώνται οι εκδοχές του bullying και το «blackout challenge»

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει ο θάνατος του 14χρονου αγοριού που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του την περασμένη Παρασκευή, στα Κάτω Πατήσια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση», η οποία έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές, ενθαρρύνει τους συμμετέχοντας να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα.

Παράλληλα, θα ερευνηθούν μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το άτυχο παιδί είχε πέσει θύμα άγριου bullying, ενώ στα σενάρια για τους λόγους που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία περιλαμβάνεται και εκείνο της ερωτικής απογοήτευσης. 

Πηγή: ert.gr