Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Παραμυθίας

Η χειροτονία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Σεραπίωνος.

Η χειροτονία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ζιχνών Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Μεγάρων Κωνσταντίνος και Θήρας Αμφιλόχιος.

Σημειώνεται ότι παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Καμερούν Γρηγόριος (Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας), Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Γλυφάδας Αντώνιος, Μάνης Χρυσόστομος, Κιλκισίου Βαρθολομαίος και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, κληρικοί από την Παραμυθιά καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ιερά Σύνοδο και υπέβαλλε την προσήλωσή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη.

Απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τους κατοίκους της Μητροπόλεως Παραμυθίας και αναφέρθηκε στον προκάτοχό του με θερμά λόγια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα και η δημοσίευσή του και όταν σταλεί στην Ιερά Σύνοδο ο νέος Μητροπολίτης θα βρεθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του Υπουργού Παιδείας για να διαβεβαιώσει για την εκπλήρωση των αρχιερατικών του καθηκόντων.

Θα ακολουθήσει η ενθρόνισή του στην Παραμυθιά σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή.

Πηγή: epiruspost.gr