Παγώνη σε ΣΚΑΪ: Εμβολιαστείτε, έρχεται δύσκολος χειμώνας – Τι μου είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν πριν πάνε διακοπές απηύθυνε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

Προειδοποίησε ότι εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό άνω του 80% του πληθυσμού λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, έρχεται ένα «μεγάλο φθινόπωρο» και ένας «δύσκολος χειμώνας».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι το 8% με 10% των ανεμβολίαστων δεν πρόκειται να εμβολιαστούν, ωστόσο οι υπόλοιποι είναι είναι άνθρωποι προβληματισμένοι και φοβισμένοι από τη συζήτηση για τις παρενέργειες.

«Φταίμε  κι εμείς λίγο» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξηγώντας ότι η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα είχε εστιάσει περισσότερο στις επιπλοκές από ένα εμβόλιο παρά στις επιπλοκές της ίδιας της νόσου στα διάφορα όργανα.

Η πλειοψηφία των εμβολιασμένων νοσούν με απλά συμπτώματα «όμως το να νοσήσεις δεν είναι καλό» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά στον οργανισμό η νόσος.

Η κ. Παγώνη μίλησε για το διάλογο που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό παρότι είναι πλήρως εμβολιασμένος.

«Ο κ. Γεωργιάδης μου είπε ότι ‘’προβληματίζομαι πως θα ήμουν αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο με όλα αυτά που περνάω αυτή τη στιγμή’’. Γιατί δεν είναι μόνο με απλά συμπτώματα. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και μου το είπε και ο ίδιος» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Καπραβέλος: Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και τρίτου κύματος

Για «εκρηκτικό μείγμα» που δημιουργεί η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η υπερκινητικότητα του Αυγούστου αλλά και το ποσοστό των ανεμβολίαστων, μίλησε στην ίδια εκπομπή ο Νικόλαος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα το μείγμα αυτό θα προκαλέσει αργότερα μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας.
Κάλεσε τους πάντες, εμβολιασμένους και μη να φορούν μάσκα επισημαίνοντας ότι αρκετοί εμβολιασμένοι συνάδελφοί του επιστρέφουν μολυσμένοι από τις διακοπές.

Ο κ. Καπραβέλος είπε ότι οι εμβολιασμοί είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε.

«Η μεγάλη διαφορά του δεύτερου και του τρίτου κύματος είναι ότι κανείς δεν νοσηλεύτηκε στις μονάδες μας εμβολιασμένος. Αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις. Δεν είναι αρνητές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr