Αποκάλυψη ΣΚΑΪ: Γιατί «κοκκινίζουν» επιδημιολογικά τα δημοφιλή νησιά;

Γιατί «κοκκινίζουν» επιδημιολογικά τα οχτώ δημοφιλή νησιά; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται ότι προέρχεται από κρούσματα από εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες. 3 στα 4 κρούσματα σχετίζονται με κορωνοπάρτι λένε αρμόδιες πηγές. Το 46%, ήτοι το ένα στα δύο κρούσματα προέρχεται από εστίαση – μπαρ – πάρτι σε βίλες. Το 28% από συνωστισμούς στη διασκέδαση. Το 11% προέρχεται από γάμους, βαπτίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ένα 15% είναι άγνωστης προέλευσης. 

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο 56 παραβάσεις, και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Πουλί Μυκόνου, εντοπίστηκε πάρτι σε βίλα με τη συμμετοχή 300 ατόμων. Επίσης σε συνολικά πέντε μπαρ σε Ίο (δύο) και Τήνο (τρία μπαρ) οι ιδιοκτήτες ήταν υπότροποι, και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερο λουκέτο. Στην Πάρο επιβλήθηκε από 2.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερο λουκέτο σε 5 μπαρ. 

Αλλά και στην Αττική, συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο, σε μπιτς μπαρ που διοργάνωνε γάμο επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη και 7ημερο λουκέτο. Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν όρθιους πελάτες και μη τήρηση αποστάσεων. 

Επιπλέον στη Μύκονο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ έκλεισε δύο πάρα πολύ γνωστά μπαρ για φορολογικές παραβάσεις. Αντίστοιχα πρόστιμα και λουκέτα έπεσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη στη Χίο σε δυο καταστήματα εστίασης. Να σημειωθεί ότι από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έχουν καταγραφεί 8.184 αντίστοιχες παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.262 άτομα! 

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το μέσο όρο των οχτώ «κόκκινων νησιών» δηλαδή τη Μύκονο, Ίο, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο.

Πηγή: skai.gr