Η ΔΕΘ Helexpo προσφέρει περίπτερο για να φιλοξενηθούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες

Περίπτερο για την προσωρινή στέγαση Ουκρανών προσφύγων προσφέρει η ΔΕΘ Helexpo, την ώρα που αναμένεται να αυξηθούν οι προσφυγικές ροές, που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, σε συνάντηση με Ουκρανούς πολίτες, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo εκδήλωσε την πρόθεση για μνημόνιο εκχώρησης περιπτέρου εντός της ΔΕΘ, με σκοπό την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Στο συγκεκριμένο περίπτερο σύμφωνα με τον κύριο Αβαρλή προβλέπεται η εγκατάσταση δύο σκηνών του στρατού, οι οποίες θα μπορούν να στεγάσουν πρόσφυγες, με κοινόχρηστους χώρους, είτε δύο σκηνές οι οποίες θα χωρούν από 70 άτομα η κάθε μία, σε περίπτωση που χρειαστεί άμεση στέγαση τους, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Ωστόσο ο αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο ώστε να κινηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν φτάσει στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην πλειονότητά τους γυναίκες με παιδιά. Οι Αρχές εκτιμούν ότι περίπου 700 άτομα από την Ουκρανία κατά μέσον όρο εισέρχονται καθημερινά στη χώρα, κυρίως μέσω του συνοριακού φυλακίου στον Προμαχώνα.
 

Πηγή: grtimes