Χιονισμένα τοπία σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Πάρνηθα και Καπανδρίτι - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στην κατάψυξη βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας «Φίλιππος». Χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί ήδη σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και στην Αττική όπου το χίονι έχει καλύψει ορισμένες περιοχές στα βόρεια προάστια.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία. Έντονα φαινόμενα αναμένονται επίσης, σε Μαγνησία και Σποράδες, κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, καθώς επίσης και στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές όπου σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις. Μάλιστα υπάρχει ισχυρή σύσταση από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες»αναφέρεται χαρακτηριστικά.  

Επιπροσθέτως, από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.

«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες». 

Στα λευκά έχει ντυθεί η Ιπποκράτειος Πολιτεία, όπου οι εικόνες που αποτυπώνονται είναι υπέροχες, ωστόσο υπάρχουν, λόγω της κακοκαιρίας, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Χιονίζει σήμερα και στο Καπανδρίτι.

Οι εικόνες που καταγράφονται στην Πάρνηθια είναι μαγευτικές.

Πηγή: skai.gr