Κλείσιμο

Ουκρανία: «Όλοι μαζί κατά του πολέμου»- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Όλοι μαζί κατά του πολέμου»,  Έλληνες, Ουκρανοί, και Ρώσοι  πολίτες που ζουν στη χώρα μας έδωσαν το «παρών» στο Σύνταγμα λαμβάνοντας μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στο Σύνταγμα.   

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας πλακάτ και ψάλλοντας τον Εθνικό τους ύμνο, Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος.

Τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια ολοκληρώθηκαν νωρίς το βράδυ.

«Σταματήστε τον Πούτιν, σταματήστε τον πόλεμο, θέλουμε Ειρήνη» είναι μερικά από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα χαρτόνια των διαδηλωτών που καταγγέλλουν τις εχθροπραξίες που διεξάγονται για έκτη μέρα σήμερα στην Ουκρανία.

Ακόμη, αρκετοί ήταν εκείνοι που φορούσαν μπλούζες και αυτοκόλλητα που αναγράφεται το σύνθημα #μετηνουκρανία κι από πάνω απεικονίζεται το πρόσωπο του Βλατιμίρ Πούτιν ζωγραφισμένο με ένα κόκκινο Χ.

Όπως αναφέρεται στο διαδικτυακό κάλεσμα, η σημερινή συγκέντρωση ήταν «μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών που καλεί τις φίλες και τους φίλους της ελευθερίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας, από κάθε εθνικότητα, να διαδηλώσουν κατά της βάρβαρης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και υπέρ της ηρωικής αντίστασης του ουκρανικού λαού».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «βρίσκομαι σήμερα εδώ για να εκφράσω τη συμπαράσταση και τη στήριξη μου στον ουκρανικό λαό» και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: skai.gr