Ορεστιάδα: 19χρονος με νοητική στέρηση κατήγγειλε ότι βιάστηκε από 46χρονο επιλοχία

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας

Θύμα βιασμού με δράστη έναν Υπαξιωματικό του Στρατού Ξηράς καταγγέλλει πως έπεσε ένας 19χρονος με νοητική στέρηση στην Ορεστιάδα, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 46χρονος τον κακοποιεί σεξουαλικά.

Ειδικότερα, ο 19χρονος από την Ορεστιάδα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού την Κυριακή 11 Ιουνίου και πως εκείνη την ημέρα ο άνδρας τον έβαλε στο αυτοκίνητό του, παρά τη θέλησή του, και τον οδήγησε σε αγροτική περιοχή του χωριού Νέος Πύργος.

Εκεί εκμεταλλεύτηκε τη νοητική υστέρησή του και τον βίασε, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα. Παρόμοια πράξη είχε γίνει και πριν από τρία χρόνια, όπως δήλωσε ο καταγγέλλων στις Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Ορεστιάδας προσήγαγαν την Παρασκευή το βράδυ, 16 Ιουνίου, έναν 46χρονο επιλοχία τον οποίο ο καταγγέλλων αναγνώρισε ως τον βιαστή.

Ο 46χρονος στρατιωτικός παραδέχθηκε ότι προέβη σε ερωτικές πράξεις αλλά ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση του 19χρονου με νοητική υστέρηση.

Ο 46χρονος επιλοχίας αφέθηκε ελεύθερος, καθώς είχε περάσει η προθεσμία του αυτοφώρου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κατά της γενετήσιας ελευθερίας, η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία στου στρατοδικείου στην Ξάνθη.

Ταυτόχρονα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο 19χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας.

Πηγή: makthes.gr