Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων – Δευτέρα πρωί συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Ολοκληρώθηκαν, πριν από λίγο, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι εντολείς τους. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του. Τη Δευτέρα θα διασκεφθεί προκειμένου να ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης η πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα αν είναι έτοιμη για την πρότασή της επί των ποινών και όταν η κ. Aδαμαντία Οικονόμου απάντησε αρνητικά, η κ. Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε διακοπή της διαδικασίας για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Ακραίους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στην αγόρευσή του ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, επιτιθέμενος τόσο στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης επί των ενοχών, όσο και σε πολιτικούς που έκαναν δηλώσεις ενόψει της ετυμηγορίας. 

Την ανάγκη να διευκρινίσει ότι "παράμενει πιστή" όπως ανέφερε, στην πρόταση της περί απαλλαγής των πολιτικών στελεχών της ΧΑ, αισθάνθηκε νωρίτερα η εισαγγελέας κ. Οικονόμου μετά τις χθεσινές εξελίξεις σχετικά με την πρόταση της για την αναγνώριση η μη ελαφρυντικών των κατηγορουμένων.

Πηγή: skai.gr