«Όλοι μαζί μπορούμε για την Αλβανία»: Πάνω από 250 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες (vid)

«Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση του ''Όλοι Μαζί Μπορούμε'' για την Αλβανία μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την χώρα και δημιούργησε τεράστιες ανάγκες στους γείτονες μας.

Το "Ολοι Μαζί Μπορούμε" σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τη Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώσαν είδη πρώτης ανάγκης σε 7 σημεία στην Αττική, για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τα σπίτια τους.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει πάνω από 250 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης έχουν συγκεντρωθεί.

Οι ποσότητες συγκεντρώθηκαν στις αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  και την  Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η αποστολή τους στην Αλβανία 

Κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια, είδη ατομικής υγιεινής και είδη καθαριότητας, πτυσσόμενα κρεβάτια και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Από τις 9 το πρωί , πλήθος κόσμου παρέδωσε όλα αυτά τα αγαθά για τους πληγέντες της Αλβανίας. 

Σημεία συγκέντρωσης ήταν η Γλυφάδα, η Καλλιθέα, το Νέο Ψυχικό, η Αγία Παρασκευή, η Νέα Ιωνία, η Νέα Σμύρνη και οι Αμπελόκηποι.

Για τουλάχιστον 6ώρες, πλήθος κόσμου προσέτρεχε για να συμπαρασταθεί στους πληγέντες της Αλβανίας, μέσα από την πρωτοβουλία του «Όλοι μαζί μπορούμε».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, την Περιφέρεια, τον Ερυθρό Σταυρό, την Πρεσβεία Αλβανίας… Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο για την προσφορά του, συνεχίζουμε...» δήλωσε ο Επικεφαλής του "Ολοι Μαζί Μπορούμε" Γιάννης Σπανολιός.

«Πράγματι σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι υπερήφανος για αυτή την ωραία και τεράστια σε έκταση δράση» τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και θέλω να ευχαριστήσω το "Όλοι Μαζί Μπορούμε," την Περιφέρεια Αττικής, τον Ερυθρό Σταυρό για τη βοήθειά τους,» τόνισε από την πλευρά της η Αρντιάνα Χομπτάρι, Πρέσβης της Αλβανίας.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα διότι δείχνουμε μέσα από τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη πως οι δύο λαοί όταν υπάρχει πρόβλημα ενωνόμαστε.», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Την ίδια ώρα η Συνομοσπονδία Αλβανών καλεί τους πολίτες να βρεθούν στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κοτζιά προκειμένου να ανάψουν από ένα κερί, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους από το φονικό σεισμό της γειτονικής χώρας.

Πηγή: skai.gr