Ολλανδία: Ταξιδιωτική οδηγία για κινδύνους λόγω πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια 

Σύμφωνα με το Reuters, το ολλανδικό ΥΠΕΞ κατέταξε σε "κίτρινο" από "πράσινο" τη σχετική προειδοποίηση

Με σύσταση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα η ολλανδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της για κινδύνους αν ταξιδέψουν στη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Εύβοια, εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών. 

Σύμφωνα με το Reuters, το ολλανδικό ΥΠΕΞ κατέταξε σε "κίτρινο" από "πράσινο" τη σχετική προειδοποίηση για αυτά τα τρία ελληνικά νησιά.

Λίγες εκατοντάδες φιλοξενούμενοι παραμένουν αυτή τη στιγμή στους περισσότερους από 30 δημοτικούς/ δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που εξασφάλισαν οι αρχές για την προσωρινή στέγαση πολιτών και επισκεπτών στη Ρόδο, καθώς σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους του νησιού διασφαλίστηκε η απορρόφηση μεγάλου αριθμού ατόμων σε διαθέσιμα δωμάτια και δευτερευόντως σε σπίτια που προσέφεραν εθελοντές.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στην ουσία η αποσυμφόρηση των χωρών φιλοξενίας και η μεταφορά τουριστών σε δωμάτια ξενοδοχείων αφενός ισοδυναμεί με την επιτυχημένη λήξη του αγώνα που δόθηκε το προηγούμενο διήμερο ώστε να εξασφαλιστεί η φροντίδα όλων των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες ή τα καταλύματα τους λόγω της πυρκαγιάς, αφετέρου συνιστά το πρώτο βήμα προς την εξομάλυνση της λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και της τουριστικής βιομηχανίας στο νησί.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr