Οικουμενικό Πατριαρχείο: Δόθηκε άδεια για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου 

Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν από λίγη ώρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερώνει ότι θα τελεστεί κανονικά η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 

«Μετά χαράς ανακοινούται ότι κατόπιν νεωτέρας αποφάσεως των τουρκικών αρχών παρεσχέθη άδεια τελέσεως Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας κατά την εορτήν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) εις την Ι. Μονήν Παναγίας Σουμελά.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 25η Ιουλίου 2023
Εκ της Μ. Πρωτοσυγκελλίας
»

Επίσης, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία διεξήχθη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εξέφρασε τη βαθυτάτη συμπάθειά της και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας προς τον μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, τις τοπικές αρχές, και τον δοκιμαζόμενο λαό από την καταστροφική πυρκαγιά.

«Συνήλθε την 24ην Ιουλίου 2023, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Εξ αφορμής της φοβεράς εν Ρόδω πυρκαϊάς το ιερόν Σώμα εξέφρασε την βαθυτάτην συμπάθειαν αυτού και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας προς τε τον εκ των συνοδικών παρέδρων ποιμενάρχην της νήσου, απουσιάζοντα εις την Επαρχίαν του ως εικός, προς τας τοπικάς αρχάς και προς τον μεγάλως δοκιμαζόμενον λαόν, συν τη διαπύρω ευχή όπως Κύριος ο Θεός σώζη πάντοτε, κατά το πολύ Αυτού έλεος, την κληρονομίαν Του.

Εξ άλλου, κατά την διάρκειαν της συνεδρίας ταύτης, εισηγήσει της Α.Θ. Παναγιότητος και ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εκ τριπροσώπου καταρτισθέντος υπό της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη παμψηφεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, ο οποίος έδωκεν αυθημερόν το Μικρόν και το Μέγα Μήνυμα.

Τέλος, εξητάσθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ' ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις».

Πηγή: skai.gr