Οικογένεια Θεοδωράκη: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί η σορός του Μίκη

Η Ελλάδα, που τόσο αγάπησε και τόσο τον αγάπησε θα τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε το πρωί από τη ζωή. Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη, θα εκτεθεί η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (αποστάσεις, μάσκες) λόγω της πανδημίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00  στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Ο Μίκης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στη γενέτειρά του στο Γαλατά  Χανίων, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των γονιών και του αδερφού του.

Την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του μεγάλου μουσουργού ανακοίνωσε νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης.

Φανερά συγκινημένη η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί πολύ. «Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Να τον αγαπάτε, αναπαύθηκε, θα ξεκουραστεί» τόνισε, υποβασταζόμενη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας

«Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο

10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000»

Πηγή: skai.gr