Κλείσιμο

Ο ΣΚΑΪ τιμά τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη,απόψε στις 21.00

Με αφορμή το θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, ο ΣΚΑΪ προβάλλει εκτάκτως σήμερα στις 21:00 αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Έλληνες του Πνεύματος και της Τέχνης» ο Μίκης Θεοδωράκης ξετυλίγει την ιστορία της ζωής του ενώ ταυτόχρονα σκιαγραφείται η ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών. Μέσα από αυτή τη διαδρομή «συναντάται» με όλα τα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν στους «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης»: Τον Γιάννη Ρίτσο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Κωνσταντίνο Καβάφη, το Γιώργο Σεφέρη, την Μαρία Κάλλας, το Νίκο Καζαντζάκη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Μέσα από αυτό το βιογραφικό αφιέρωμα, θα απολαύσουμε τον παραστατικό και χειμαρρώδη λόγο του Μίκη, τις γενναιόδωρες αφηγήσεις του και θα ταξιδέψουμε λυρικά και επικά μαζί του στην Ελλάδα του 20οού αιώνα αλλά και σε όλο τον πλανήτη, όπου έδρασε μουσικά ο συνθέτης.

 

Οι συναντήσεις του με μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των καιρών μας, οι σκέψεις του, τα ανέκδοτα από την θυελλώδη ζωή του και φυσικά οι μουσικές του, μέσα από τις παθιασμένες διηγήσεις του Θεοδωράκη. Ξεκίνησε ένα παιδί-θαύμα, με πολύ πρόωρα δείγματα μουσικής ευφυΐας για να προχωρήσει στην ωρίμανση μιας τεράστιας καλλιτεχνικής προσωπικότητας με βαθιά πολιτική υπόσταση. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν έχει ανάλογο και δεν έχει επαναληφθεί στο νεοελληνικό χώρο με την ένταση και την επιρροή που ασκεί η περίπτωση του Θεοδωράκη.


 

Πηγή: skai.gr