Κλείσιμο

Οι πολιτικοί τιμούν τα θύματα της Marfin

Ο πολιτικός κόσμος σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου, αποτίει φόρος τιμής στα θύματα της Marfin. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Marfin, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έγραψε στο Facebook: «Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση». 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin. Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν». 

Για ένα «έγκλημα που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί και οι ένοχοι να μείνουν ατιμώρητοι» έγραψε στο τwitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς τους που αναζητούν ακόμη δικαίωση». 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του για τη μαύρη επέτειο, τονίζει ότι «η τυφλή βία, απόρροια της τοξικότητας και του διχασμού της εποχής, έκοψε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής της Αγγελικής, του αγέννητου μωρού της, της Βιβής και του Νώντα».

«Δώδεκα χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, ο αξιοπρεπής και επίμονος αγώνας για δικαίωση των θυμάτων συνεχίζεται. Η τιμωρία των ενόχων και η απόδοση δικαιοσύνης αποτελεί το ελάχιστο χρέος στη μνήμη τους. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι αξιακά πάντοτε απέναντι στις πράξεις βίας και διχασμού», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: skai.gr