Κλείσιμο

Αντεπίθεση Τσίπρα με νέα σποτ: Οι προεδρικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ και το αίτημα για εκλογές

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι εσωκομματικές εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι η καλύτερη αφορμή για να αναβαθμίσουν το επίπεδο της κριτικής προς την κυβέρνηση. Τα σποτ που ήδη κυκλοφορούν αποτελούν ένα μείγμα πρόσκλησης των ψηφοφόρων του κόμματος να βρεθούν στην προεδρική κάλπη με παράλληλη επίθεση προς το Μαξίμου. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως όσο πιο πολλά μέλη εγγραφούν μέχρι τις 15 Μαίου, στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα, τόσο πιο δυνατό θα είναι το μήνυμα δυσαρέσκειας προς την Ηρώδου Αττικού.

Για αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ εμφανίσεων και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών. Τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και την προστασία των καταναλωτών παράλληλα με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη ΔΕΗ κάνοντας λόγο για "προκλητικό πάρτι golden boys". Μετά την επίσκεψή του στην Ηλεία σήμερα περιοδεύει στην Καβάλα όπου για άλλη μια φορά το κυρίως "μενού" θα περιλαμβάνει συναντήσεις με επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Η προσέγγιση της μεσαίας τάξης που του στέρησε τις εκλογές του 2019 αποτελεί εδώ και καιρό προτεραιότητα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικοινωνιακή ομάδα της Κουμουνδούρου ετοιμάζει νέα βίντεο που θα προβάλλονται τις επόμενες 10 ημέρες μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι και ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία. Στόχος είναι να υπάρξει ένα ευρύ κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν μέλη του κόμματος και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει αυτό; Θα διατυπωθεί μέσα από τα μηνύματα πως η εγγραφή στις λίστες της Κουμουνδούρου σημαίνει αυτομάτως συμμετοχή στα μείζονα ζητήματα. Οπως, για παράδειγμα, η πρόβλεψη πως τα μέλη  θα πάρουν την τελική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει το κόμμα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Μια διαδικασία ανάλογη με αυτή που έκανε το SPD. Το κάθε μέλος με τον κωδικό του – ηλεκτρονικά και εφόσον συμφωνεί – θα ανάψει το πράσινο φως για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ. "Τι θέλουμε να είναι η ΔΕΗ; Θέλουμε να είναι μια ιδιωτική εταιρία όπου τα golden boys θα κοιτάζουν να φτιάξουν βιογραφικό και πολύ μεγάλες περιουσίες και να χτίζουν φαραωνικά εξοχικά στα νησιά του Αιγαίου; Θέλουμε μια επιχείρηση η οποία θα μοιράζει μπόνους 16 εκατομμύρια ευρώ στα στελέχη της και  ταυτόχρονα θα ρημάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις; Ή θέλουμε μια δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό όφελος; Λέγαμε παλαιότερα δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Τώρα ο μόνος στόχος είναι τα κέρδη των μετόχων στα μερίσματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και για αυτό θα συνεχίσουν να το διατυπώνουν δείχνοντας ετοιμότητα. "Επιμένω ότι είναι δημοκρατική διέξοδος. Πιστεύω στην ανάγκη να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο και με μια άλλη στρατηγική από αυτή που εφαρμόζει η νεοφιλελεύθερη του κ.Μητστοτάκη. Με ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στήριξης της κοινωνίας. Για αυτό ζητώ εκλογές", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας.