Ο ΙΣΑ αποστέλλει ιατρική βοήθεια και ασθενοφόρα στις πυρόπληκτες περιοχές

«Θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα», αναφέρει ο κ. Πατούλης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με εντολή του Προέδρου του Γ. Πατούλη, ενεργοποίησε χθες την Ομάδα Έκτακτης Δράσης, του Συλλόγου και απέστειλε εθελοντές ιατρούς, με υγειονομικό υλικό για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στις περιοχές που πλήττονται από την πύρινη λαίλαπα. Παράλληλα τα ασθενοφόρα του ΙΣΑ, θα βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2), για να συνδράμουν τις δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

Στη διάθεση των πολιτών είναι και η τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης 1110, του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία μπορούν να επικοινωνούν οι πυροπαθείς συμπολίτες μας για την παροχή οδηγιών και ψυχολογική υποστήριξη.

Ο ΙΣΑ συνιστά προσοχή, στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να απομακρυνθούν άμεσα από τις πληττόμενες περιοχές και να μην εκτίθενται στο καπνό που προκαλούν οι πυρκαγιές.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς η χώρα μας για άλλη μια χρονιά δοκιμάζεται από την πύρινη λαίλαπα. Θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που απειλούνται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, είναι σε πλήρη κινητοποίηση, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών των πολιτών»

Πηγή: skai.gr