Νίτσα Μαρούδα: Οι ρόλοι που αγάπησε το κοινό και οι αξέχαστες ατάκες της (βίντεο)

Ίσως ο πλέον γνωστός της ρόλος ήταν αυτό της «Βίκυς» της φιλενάδας του « Αλέκου Σαμιωτάκη» (Αλέκος Αλεξανδράκης) στην αξέχαστη κωμωδία της Φίνος Φιλμς «Δεσποινίς Διευθυντής». 

Η αγαπημένη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Νίτσα Μαρούδα, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Η Νίτσα (Ελένη) Μαρούδα έπαιζε πάντα δεύτερους ρόλους – κυρίως της ναζιάρας και αφελούς ξανθιάς κοπελίτσας – που όμως αυτοί αγαπήθηκαν από τον ευρύ κοινό και την έκαναν διάσημη. 

Ίσως ο πλέον γνωστός της ρόλος ήταν αυτό της «Βίκυς» της φιλενάδας του « Αλέκου Σαμιωτάκη» (Αλέκος Αλεξανδράκης) στην αξέχαστη κωμωδία της Φίνος Φιλμς «Δεσποινίς Διευθυντής», με την Τζένη Καρέζη. 

Η ατάκα «Αλέκο χρυσό μου σεεεε παρακαλωωωώ» και το «θέλετε ένα περγαμόντο; - τσου!» είναι από τις πιο κλασσικές της ταινίας - αν και το δεύτερο μονολεκτικό.

Στην ταινία  «Το ανθρωπάκι» με  τον Κώστα Βουτσα και τη Μάρθα Καραγιάννη, έπαιξε πάλι τον ρόλο της χαριτωμένης ξανθιάς «Λουλούκας» 

Η ατάκα της «πελάτισσας» στο μαγαζί με υφάσματα του «Ευτύχη Κοπέογλου», «θέλω υφασματάκια χτυπητούλια, κατεβάστε όλα, θέλω να μου τα κατεβάσετε όλα» προκαλεί ακόμα και σήμερα αβίαστο γέλιο. 

Διαβάστε ακόμα: Μάρθα Καραγιάννη: Το συγκινητικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στη σπουδαία ηθοποιό – «Αντίο στη γοργόνα μας» - Δείτε το video

Επίσης, χαρακτηριστικός είναι ο ρόλος της υπηρέτριας  «Φιλιώς» στην κωμωδία «Μια τρελή τρελή οικογένεια», πάλι με την Καρέζη και τον Αλεξανδράκη. 

Αν και οι περισσότεροι ρόλοι της ήταν κωμικοί, η Νίτσα Μαρούδα έπαιξε και σε δράματα όπως ο «Κατήφορος».

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πηγή: skai.gr