Θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - Δείτε φωτογραφίες

Συγγενείς, φίλοι και πολλοί συνάδελφοι βρέθηκαν στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου

Ιδιαίτερα συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους ηθοποιό, Μάρθα Καραγιάννη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. 

Η αδελφική της φίλη, Ντόρα Δούμα, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του Κώστα Βουτσά, η Μαίρη Ιωαννίδου κι άλλοι πολλοί ηθοποιοί αλλά κι απλός κόσμος βρέθηκαν στο νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου.

sapoutzaki

«Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Εγώ τη Μάρθα δεν την αγάπησα γιατί ήταν σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Εγώ τη γνώρισα ως έναν άνθρωπο ντόμπρο και ειλικρινή με θέληση για να ζήσει» δήλωσε ο πρώην σύζυγός της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου.

karagianni

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η Ζωζώ Σαπουτζάκη η οποία χάιδεψε το φέρετρο της φίλης της λέγοντας «Γειά σου Μαρθούλα». 

«Κάναμε όνειρα μαζί, με γέλασε όμως γιατί έφυγε μόνη της. Στην τελευταία μας συνάντηση δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά στο κρεβάτι που ήταν. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Αγαπιόμαστε με τη Μάρθα. Να με περιμένει» δήλωσε η Ζωζώ Σαπουτζάκη.

sapoutzaki

«Αποχαιρετώ μια φίλη ζωής. Για μένα η Μάρθα δεν ήταν απλά μια συνάδελφος, ήταν φίλη πραγματικά της καρδιάς μου. Από μικρό παιδί κοντά της μέχρι το τέλος» δήλωσε ο Μάκης Δελαπόρτας. 

«Για μένα ήταν ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος άνθρωπος σπάνια βρίσκεται. Τα μηνύματα που έστειλε και δεν ήξερε ο κόσμος είναι μεγάλο μήνυμα: Η φιλανθρωπία και η φιλοζωία της. Η αναζήτηση για το μετά. Ήταν μια από τις πιο επιστήθιες φίλες και δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόμασταν φίλοι» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

mpimpilas

Η σορός της Μάρθας Καραγιάννη θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας όπου και θα αποτεφρωθεί όπως είχε ζητήσει η ίδια.

«Θα ρίξουμε τη στάχτη της στη θάλασσα, μετά την αποτέφρωση. Το μέρος δεν το ξέρουμε ακόμα γιατί είναι πρωτόγνωρο για εμάς» δήλωσε ο κ. Σούρας.

karagianni

fonsou

ioannidou

metaxopoulos

karagianni

Πηγή: skai.gr