Από Παρασκευή 14/05 οι μετακινήσεις από νομό σε νομό - Επιτάχυνση των εμβολιασμών

Νέα μέτρα με στόχο την παραπέρα επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια της Αριστοτελίας Πελώνη. Στόχος της κυβέρνησης είναι τον Ιούνιο να γίνουν 4 εκατ. εμβολιασμοί

Στο πλαίσιο αυτό, από το τέλος Μαΐου οι ιδιωτικοί φορείς θα μπορούν επίσης να προβαίνουν σε εμβολιασμούς (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία) και μάλιστα από τη Δευτέρα έχει ανοίξει και σχετική φόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, προς τα τέλη Μαΐου, θα πρέπει να αναμένουμε το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλα τα εμβόλια και όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στην Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από τις αρχές Μαΐου εμβολιάζονται πάνω 100.000 πολίτες την ημέρα, και οι συνολικοί εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσεις τα 3,64 εκατ.


Άρση περιορισμών

Σε ό,τι αφορά την άρση περιορισμών έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Η ημερομηνία για την άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις θα είναι η 14η Μαΐου, ενώ και τα SMS τόσο για το 13033 όσο και για το 13032 μετά τις 14 Μαΐου θα πάψουν να μας συνοδεύουν. Παράλληλα, πάμε για παράταση στο ωράριο κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο - πιθανώς 1 ώρα αργότερα. 

Κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη θα ανακοινωθούν και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις πύλες εισόδου της χώρας. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε νωρίτερα στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την παροχή ειδικών προνομίων σε όσους πολίτες εμβολιάζονται έναντι του κορωνοΐού. "H συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα, παρά μόνο αν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες", τόνισε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος τον Ιούνιο και των επιχειρήσεων εστίασης με πρόσβαση μόνο σε εσωτερικούς χώρους, άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ προανήγγειλε και «οδικό χάρτη» ανοίγματος για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές.

Πηγή: skai.gr