Πελώνη: Συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων όταν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες

Πελώνη: Συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων όταν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε τη Δευτέρα στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την παροχή ειδικών προνομίων σε όσους πολίτες εμβολιάζονται έναντι του κορωνοΐού.

"H συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα, παρά μόνο αν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες", τόνισε.

Όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η επανεκκίνηση και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας. 

Σύμμαχοι ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς, ο καλός καιρός, και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από τις αρχές Μαΐου που εμβολιάζουν πάνω 100.000 πολίτες την ημέρα έχει ξεπεράσει τους 3,64 εκατ. εμβολιασμούς. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

"Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τους 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού" σημείωσε.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4 εκατ. εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση ‘Ελευθερία'.

 

 

Πηγή: skai.gr