Νέα Φιλαδέλφεια: «Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Σύμφωνα με ασττυνομικές πηγές, από τους 105 συνολικά κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί 13 άτομα

"Σφίγγει ο κλοιός" γύρω από το πρόσωπο που φέρεται να κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ύστερα από τη συντεταγμένη επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με ασττυνομικές πηγές, από τους 105 συνολικά κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί 13 άτομα

Πρόκειται για 9 Κροάτες, ένα άτομο από την Αλβανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς και 3 Έλληνες.

Αύριο θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες όλων κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία  της υπόθεσης.

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων, σε κάθε ανακριτή, ανά ημέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Η δίωξη που τους ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, μεταξύ των οποιών, αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας από πρόθεση και διατάραξη κοινής ειρήνης

Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια της υπόθεσης  θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να  εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Ένα και μοναδικό τραύμα από μαχαίρι ήταν αυτό που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου 29χρονου  Μιχάλη Κατσούρη, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία επιβεβαιώνει την αρχική διαπίστωση των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, που έκανε τη νεκροτομή, ο 29χρονος έφερε και κάποια άλλα χτυπήματα στα χέρια, που δέχτηκε προφανώς στην προσπάθεια του να αμυνθεί, όχι όμως ιδιαίτερης σημασίας.

Το τραύμα από μαχαίρι στον πήχη, ωστόσο, ήταν βαθύ και έκοψε αρτηρία και αγγεία, με αποτέλεσμα ο 29χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μιχάλης περπάτησε μερικές δεκάδες μέτρα, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν, και όταν βρέθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ήταν πλέον αργά.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα εστιάζεται σε μια μικρή ομάδα χούλιγκαν που έλαβαν μέρος στα αιματηρά επεισόδια.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικά είναι τα ντοκούμεντα, που ήρθαν στη δημοσιότητα, από το οπλοστάσιο των Χούλιγκαν, που κατηγορούνται για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια καθώς και τα πλάνα στα οποία οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν ανενόχλητοι την διαδρομή από τον Σταθμό του Περισσού, μέχρι το γήπεδο της Νέα Φιλαδέλφειας. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, στυλιάρια, σουγιάδες και πέτρες.

Νέα Φιλαδέλφεια

Νέα Φιλαδέλφεια

Οπαδοί

Τις κάμερες ασφαλείας «ξεσκονίζει» η ΕΛΑΣ - Τα επόμενα βήματα

Τις κάμερες ασφαλείας «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη έξω από την Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας.

Από το πρωί κλιμάκια της ασφάλειας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι το ΟΑΚΑ, και αναζητούν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εκτιμούν ότι στην πρώιμη φάση πολλοί από αυτούς δεν φορούν κουκούλες για να κρυφτούν. 


Πέρα από την ταυτοποίηση, μπορεί να προκύψουν νέα πρόσωπα για αναζήτηση, με δεδομένο ότι πολλοί από τους περίπου 150 Κροάτες χούλιγκαν δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν στη χώρα τους. 

Το δεύτερο μέρος των ερευνών είναι η ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει και διεξάγεται με γοργούς ρυθμούς  από τον επιτελάρχη της ΕΛΑΣ. Η εντολή που υπάρχει είναι απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, με 15 - 20 αστυνομικούς όλων των βαθμών να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο». Θα εξεταστούν όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση. Στα εργαστήρια «τρέχουν» οι έρευνες και όσον αφορά την ταυτοποίηση μέσω DNA.  Το DNA μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη. 

Σε δικαστικό επίπεδο, οι προανακριτικές διαδικασίες συνεχίζονται για τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για τη δολοφονία του 29χρονου.

Ανά ομάδες των 10-12 ατόμων που θα οδηγούνται σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή για να ληφθούν οι απολογίες των συλληφθέντων για την αιματηρή καταδρομική επίθεση. 

Οι έρευνες στα κοινωνικά δίκτυα, η άρση του τηλεφωνικού απόρρητου και οι συσκευές που έχουν κατασχεθεί από τους συλληφθέντες αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές για να βρουν το δολοφόνο ή τους δολοφόνους του 29χρονου. 

Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι βαρύ. Η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Στην εισαγγελία της Αθήνας προσήχθησαν το μεσημέρι 105 άτομα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για σωρεία ποινικών αδικημάτων και πρωτίστως για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικά διώκονται 105 άτομα, καθώς ένας απ' αυτούς νοσηλεύεται φρουρούμενος για βαρύτατα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία είναι:

  • Εγκληματική οργάνωση
  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση
  • Έκρηξη
  • Κατοχή εκρηκτικών υλών
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • Βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Οπλοχρησία
  • Κατοχή φωτοβολίδων

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Πηγή: skai.gr