Νέα Ερυθραία: Γνώριζαν ότι οι δράστης ήταν επικίνδυνος - Καταγγελίες ότι η αστυνομία δεν παρενέβη

Όλοι φαίνεται να γνώριζαν, κι όλοι καταγγέλλουν πώς ο δράστης του φονικού στη Νέα Ερυθραία κατά το παρελθόν είχε παρουσιάσει επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δε, είχε ασχοληθεί και με σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό.

Ο 40χρονος, ο οποίος σκότωσε το πρωί του Σαββάτου έναν υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και τραυμάτισε έναν μηχανικό της ίδιας εταιρείας πυροβολώντας πέντε φορές είναι αντιμέτωπος με δυο κακουργήματα, καθώς και δυο πλημμελήματα. Tην Κυριακή παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία.
Την τελευταία στιγμή γλίτωσε από το αμόκ του δράστη, ο άνθρωπος που είχε φωνάξει το συνεργείο του φυσικού αερίου στο σπίτι του και είδε το θύμα να πεθαίνει.

Τη στιγμή του εγκλήματος η γειτονιά πάγωσε. Παγωμένος και ψυχρός ήταν και ο δράστης.  

«Βλέπαμε που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε με μία τρομοκρατία εδώ...Έκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ σε έναν στόχο που μοιάζει με ανθρώπινο. Πυροβολούσε συνεχώς πουλιά γάτες. Ο γιος μου είχε παρκάρει το αμάξι από κάτω μία φορά και πήγε με τις κορούλες του στο δρόμο και αυτό έριχνε και έπεσαν τα σκάγια κάτω» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.  

Ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντος του παραδέχονται πώς ο 40χρονος έχρηζε παρακολούθησης.

«Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του 40χρονου. 

Ο αδελφός του θύματος που τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά του δράστη μία μέρα μετά το φονικό, ξεσπά. 

«Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο. Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω». 

Όπως αποκαλύπτεται ακόμα και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου... Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι... Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω...» ανέφερε γειτόνισσα.  

Μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ακόμα και μεταλλικά βέλη σαμουράι, ενώ ο ίδιος έχει αναρτήσει φωτογραφίες και με ναρκωτικές ουσίες... Όπως προκύπτει από τα social media του ο 40χρονος παρέδιδε μαθήματα πολεμικών τεχνών, ενώ τον ακολουθούσαν 4.000 άτομα. 

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρενέβη μετά τις καταγγελίες  γειτόνων του δράστη ότι κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ  κλήση λέει ότι έκανε και ο τραυματίας. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζητεί να μάθει εάν όντως έχουν γίνει κλήσεις στο Κέντρο, και γιατί δεν ανταποκρίθηκε περιπολικό στις κλήσεις αυτές. Πάντως, προς το παρόν δεν έχει διαπιστωθεί ότι έχουν γίνει κλήσεις, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. 

Γνωστοί και φίλοι του που τον ήξεραν πάντως, είπαν στους αστυνομικούς ότι από το σχολείο είχε παραβατική και αντικοινωνική συμπεριφορά, και ήταν κάποιες φορές εξαιρετικά βίαιος, ενώ έβλεπε ότι των έζωναν εκατοντάδες αράχνες και το είδωλό του στον καθρέφτη παραποιημένο. 

Τότε ήταν η πρώτη από τις δυο νοσηλείες του. Τον είχε αναλάβει ψυχίατρος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, είχε πάρει εξιτήριο και αγωγή. Όταν επέστρεψε από τις σπουδές του στο εξωτερικό και έχασε τον πάτερα του η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία είχε πάρα πολλά ψυχωσικά επεισόδια και εμμονές, ενώ είχε και μανία καταδίωξης στα όρια της σχιζοφρένιας, με τα ερωτήματα να πληθαίνουν γιατί κάποιος δεν παρενέβη. 

«Δεν έπρεπε να κυκλοφορεί» τόνισε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην Ελλάδα δεν υπάρχει το απαραίτητο πλαίσιο παρακολούθησης διαταραγμένων ψυχικά ατόμων. 

Πηγή: skai.gr