Κλείσιμο

Μυτιλήνη: Ένα πακέτο με κουβέρτες και άσπρα παιδικά γάντια, με την ευχή «Γίνε καλά γρήγορα, γείτονα»

Η φωτογραφία του δέματος αναπαράχθηκε και από ΜΜΕ της γειτονικής χώρας

Ένα μικρό χειρόγραφο σημείωμα σε ένα πακέτο με κουβέρτες και άσπρα παιδικά γάντια, που έγραφε στα ελληνικά «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών» και στα τούρκικα «Geçmiş olsun komşular», που σημαίνει «Γίνε καλά γρήγορα, γείτονα» έγινε σήμερα σύμβολο της καμπάνιας αλληλεγγύης των συνδικάτων, στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Ελλάδα.

Το δέμα με την επιγραφή έφερε στα γραφεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στη Μυτιλήνη ένας άγνωστος πολίτης. Η φωτογραφία του δέματος με τα γάντια και το σημείωμα αναρτήθηκε στον λογαριασμό Διεθνών του ΠΑΜΕ στο twitter και αμέσως δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα με «ευχαριστώ γείτονα» από την Τουρκία και χιλιάδες άλλους να κάνουν σχόλια αλληλεγγύης, ενώ αναπαράχθηκε και από ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η συλλογή υλικών για τους σεισμοπαθείς θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στη Μυτιλήνη. Να σημειωθεί ότι τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Λέσβου μεταφέρουν, δωρεάν, δέματα με υλικά για τους σεισμοπαθείς, που προορίζονται για το Εργατικό Κέντρο.

Δείτε τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο σάιτ stonisi.gr.

γαντια

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ