Μυτιλήνη: Επανήλθε από κώμα 17χρονος ενώ είχαν χαθεί οι ελπίδες να επιβιώσει

Νοσηλευόταν χωρίς ελπίδα επιβίωσης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς ένας 17χρονος που βρισκόταν σε κώμα ύστερα από τροχαίο, επανήλθε στη ζωή. 

Το νεαρός από την Μόλυβο, είχε χτυπήσει στο κεφάλι σοβαρά σε τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο και είχε υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.

Η μητέρα του Ταξιάρχη είχε σκεφτεί να δωρίσει τα όργανα του. Τότε ως από θαύμα ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. 

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι.

Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπαίνει στο χειρουργείο όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση. 

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περιμένουν το τέλος, ο εγκέφαλος του αρχίζει να αντιδρά. Όλοι μιλάνε για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρεται σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του. 

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης. 

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο νεαρός βρισκόταν ένα στάδιο πριν να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη και να προχωρήσει η διαδικασία της δωρεάς οργάνων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: Κάποια στιγμή, στην απελπισία της, η μητέρα του παιδιού είχε σκεφθεί ότι εφόσον δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα, τότε θα έγινε έγκριση για μεταμόσχευση των οργάνων του παιδιού της. Ουδέποτε, όμως, οι γιατροί εγκατέλειψαν την προσπάθεια και ουδέποτε της μίλησαν για μεταμόσχευση.