Μυτιλήνη: Ένταση και φωτιές - 40 προσαγωγές στη Λέσβο

Μυτιλήνη: Ένταση και φωτιές - 40 προσαγωγές στη Λέσβο

Εντεταμένη είναι η κατάσταση στην Λέσβο και υπάρχει αναβρασμός αυτή την ώρα στο ΚΥΤ της Μόριας καθώς περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται μέσα και έξω από αυτό. Υπάρχουν κάποιες διαβουλεύσεις για το αν θα κάνουν πορεία προς το κέντρο της πόλης. 

Τα επεισόδια που έγιναν από πρόσφυγες και μετανάστες υπήρξαν σε δύο φάσεις την πρωινή όπου έγιναν 13 προσαγωγές και άλλες 27 το απόγευμα, 40 το σύνολο, χωρίς να είναι γνωστό πόσες από αυτές θα μετατραπούν σε συλλήψεις. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγο νωρίτερα υπήρξε ένταση και στο χωριό της Μόριας όταν κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να κινηθούν και πάλι προς το κέντρο της πόλης και ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις αλλά και κατοίκους του χωριού. Ωστόσο εξομαλύνθηκε η κατάσταση.

Παράλληλα, αναγκάστηκε η αστυνομία να ζητήσει τη συνδρομή ελικοπτέρου για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των κινητοποιήσεων. 

Οι κάτοικοι της Μόριας παραμένουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Μια μερίδα από αυτούς μπήκαν στο κτίριο της κοινότητας Μόριας όπου και παραμένουν. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη λαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Πηγή: skai.gr