Κλείσιμο

Μυλοπόταμος: Τι αλλάζει στις ποινές των «νταήδων» αν επιβεβαιωθούν ρατσιστικά κίνητρα

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο, με το μαύρο αγροτικό να εμβολίζει το λευκό όχημα των Γερμανών και να κάνει εκ νέου όπισθεν, χτυπώντας δεύτερη φορά το όχημα των τουριστών.

Για την Παρασκευή έχει οριστεί η απολογία των δύο κρητικών που καταδίωξαν και εμβόλισαν το όχημα Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο Κρήτης. Ο ένας από τους δύο κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι δύο άνδρες, 38 και 36 ετών, κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα. 

Στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την ανακρίτρια Ρεθύμνου να ερευνήσει την υπόθεση για έξι αδικήματα, μεταξύ αυτών και του ρατσισμού.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος Ελίνα Θειακοδημήτρη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», τα αδικήματά για τα οποία κατηγορούνται επισείουν ποινές καθείρξεως μέχρι και 10 έτη. Εάν αναγνωριστούν ρατσιστικά χαρακτηριστικά, η κάθειρξη προσαυξάνεται κατά δύο έτη ακόμη και αν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Παρακολουθείστε την τοποθέτησή της

Το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες

Καρέ καρέ κατέγραψε βίντεο κλειστού κυκλώματος την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο.

Το βίντεο δείχνει το μαύρο αγροτικό να εμβολίζει το λευκό όχημα των Γερμανών και να κάνει εκ νέου όπισθεν, χτυπώντας δεύτερη φορά το όχημα των τουριστών, με κίνδυνο να τους παρασύρει.

Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχτηκε η οικογένεια των Γερμανών την είδηση ότι η Αστυνομία εντόπισε τους δύο Κρητικούς που τους επιτέθηκαν με αγριότητα.

Πηγή: skai.gr