Συλλήψεις λαθροδιακινητών στη Μύκονο

Στον εντοπισμό 10 παράτυπων μεταναστών και τη σύλληψη 4 ατόμων για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προχώρησε το Λιμενικο 

Στον εντοπισμό δέκα  αλλοδαπών και στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν στο νέο λιμένα Μυκόνου 10 αλλοδαποί, οι οποίοι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια κατόπιν συντονισμένων ενεργειών εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Τούρλου - Νέου λιμένα Μυκόνου και στην περιοχή ¨ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ Μυκόνου τρεις αλλοδαποί και ένας Ελληνας, καθώς διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας από κοινού, διευκόλυναν τη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος παραλαμβάνοντας τους από σημείο εισόδου στην Ελλάδα.

συλληψη

Οι 4 συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨, του Ν. 3386/2005 ¨Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια¨ καθώς και του άρθρου 187 ¨Εγκληματική Οργάνωση¨ του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 45 ¨Συναυτουργοί¨ του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Πηγή: skai.gr