Βατραχάνθρωποι του Λιμενικού στη Θεσσαλία για απεγκλωβισμούς και αναζήτηση των αγνοούμενων 

Στα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας μεταβαίνουν δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο πνευστά πλωτά τύπου zodiac και μία 8μελής ομάδα των Ειδικών Επιχειρήσεων Πειραιά

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας - κυρίως στα πλημμυρισμένα και αποκλεισμένα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας - μεταβαίνουν οδικώς και μετά από εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη, δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο πνευστά πλωτά τύπου zodiac και μία 8μελής ομάδα των Ειδικών Επιχειρήσεων Πειραιά με κατάλληλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, θα συνδράμουν στις προσπάθειες της αρμόδιας αρχής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις του στρατού στην περιοχή της Θεσσαλίας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους από χωριά. 

Διαβάστε σχετικά: Ο στρατός στέλνει λέμβους Zodiac και ΤΟΜΠ Μ113 για τις επιχειρήσεις διάσωσης

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν χωριά της Καρδίτσας, με επίκεντρο το Παλαμά και τις γύρω περιοχές, αλλά και το Μουζάκι που είχε πληγεί σφοδρά και από τον Ιανό, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε χωριά της Λάρισας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ