Μυκήνες: Από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκίνησε η πυρκαγιά- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά ξεκίνησε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον συντονιστή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πελοπόννησο.

Κινήθηκε για κάποια ώρα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και μετά η φωτιά πέρασε από μια ρεματιά και συνέχισε προς το βουνό. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβίρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Αυτή την ώρα, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. 56 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα επιχειρούν πλέον στην περιοχή, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούν εκ περιτροπής ρίψεις νερού.

Στο μεταξύ, σε εξελιξη είναι οι δύο πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη, στη Δημοτική Ενότητα  Φερών και στην περιοχή Αγνάντια, καθώς και σε δύσβατη περιοχή στα Παλιάμπελα, του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Την ίδια ώρα, καμπανάκι κινδύνου κρούει η Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια για αύριο, Δευτέρα 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, για την Περιφέρεια Αττικής και Π.Ε Ευβοίας .

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Πηγή: skai.gr