Μπουτάρης: Ήταν οργανωμένοι φασίστες, μου επιτέθηκαν σαν άτομο και δήμαρχο

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων, ξέρω ποιοι ήταν. Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν δήμαρχο, ήταν οργανωμένοι φασίστες» είπε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 


Φωτογραφία από το thestival.gr

«Μου είπαν ποιος σε κάλεσε εδώ ρε, αλλά τον δήμαρχο δεν τον καλούνε, έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου», συμπλήρωσε. 

Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα και ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δουλέψουν μαζί ώστε να σπάσει το απόστημα του φασισμού, κρυφού ή φανερού.

«Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στο αυτονόητο, στην καταδίκη της βίας, στον αγώνα για την επιβίωση του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεννόησης. Για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και των κανόνων και πόσοι υπέρ της ζούγκλας και της βίας. Μόνο όταν φανεί ότι οι τραμπούκοι κάθε είδους είναι ισχνή μειοψηφία, τότε μόνο θα λουφάξουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι κάποιος άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός.

Για να μην φτάσουμε εκεί, πρέπει και ο πολιτικός κόσμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να σταματήσουν την καπηλεία και το λαϊκισμό εκείνοι που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, χωρίς να σκέφτονται το κακό που κάνουν στην κοινωνία μας. Γιατί αυτά υποθάλπουν τον φασισμό. Και ξέρουμε καλά που οδηγεί», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.


Φωτογραφία από το seleo.gr

«Δε θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στην εποχή του Κοτζαμάνη και να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη του Κοτζαμάνη, του Τσαρουχά. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο της πόλης να τη θεωρεί φέουδό της. Προειδοποιούμε ότι η Δημοκρατία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Κι όποιος δε συμφωνεί μαζί μας να μας μαυρίσει, είναι στο χέρι σας», είπε επίσης. 

«Είμαι 75 χρονών. Θα γίνω 100, μου το έχει πει ο Θεός. Θα είμαι και δήμαρχος μέχρι τα 100. Δεν με νοιάζουν οι επιθέσεις. Τρόμαξα μόνο όταν με τσαλαπατούσανε. Όπως σηκώθηκα προχθές, έτσι έχω ξανασηκωθεί κι άλλες φορές στη ζωή μου. Και ξανά προς τη δόξα τραβά», είπε επίσης.

Πηγή: skai.gr