Μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει σε 10 τ.μ.; Με ενοίκιο 0,77 ευρώ τον μήνα, ναι (video)

Σπιτονοικοκύρης γίνεται η ΙΚΕΑ στην Ιαπωνία, καθώς θα αρχίσει να νοικιάζει ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα, μόλις 10 τετραγωνικών μέτρων.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Τόκιο και μάλιστα θα έχει ενοίκιο μόλις 99 γιεν ήτοι 0,77 ευρώ τον μήνα.

Η ΙΚΕΑ θα νοικιάσει μόνο ένα τέτοιο διαμέρισμα, το οποίο, φυσικά, είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα δικά της έπιπλα. Η σουηδική εταιρεία δέχεται αιτήσεις έως την 3η Δεκεμβρίου από ενδιαφερόμενους ενοικιαστές, οι οποίοι πρέπει να είναι πάνω από 20 ετών.

Ο ενοικιαστής θα υπογράψει μισθωτήριο έως τις 15 Ιανουαρίου 2023, ενώ θα πληρώνει και τους λογαριασμούς του διαμερίσματος.

Ασφαλώς, στα 10 τ.μ., πρόκειται για ένα πάρα πολύ μικρό διαμέρισμα, όμως η ΙΚΕΑ δηλώνει ότι έκανε ό,τι μπορεί για να εκμεταλλευτεί τους διαθέσιμους χώρους.

«Ένα από τα βασικά κλειδιά είναι να γίνει καλή χρήση του κάθετου χώρου. Κοιτάζοντας το δωμάτιο στις τρεις διαστάσεις του, ανοίγονται νέες δυνατότητες σε έναν περιορισμένο χώρο», αναφέρει η εταιρεία.

Το Τόκιο είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, με 14 εκατ. κατοίκους, με αποτέλεσμα αυτά τα micro-διαμερίσματα να αποτελούν τάση.

Η ΙΚΕΑ προωθεί το διαμέρισμά της με τη βοήθεια μίας μασκότ-καρχαρία, που παίζει τον ρόλο του μεσίτη στα σχετικά βίντεο.

Η ΙΚΕΑ έχει μπει στην αγορά των ακινήτων και αλλού. Στην Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, έχει κατασκευάσει προσιτά σπίτια σε συνεργασία με την εταιρεία Skanska.

Πηγή: Money Review