Μπακογιάννης: «Γενναία η εισήγηση για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη»

Με αφορμή την σημερινή εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν εισηγήσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις που βάζουν τέλος στην αβεβαιότητα και δημιουργούν συνθήκες διαφύλαξης του πολιτισμού, της ιστορίας και του περιβάλλοντος. Τέτοιες αποφάσεις θέλουν θάρρος, γνώση και υπευθυνότητα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά περιέχει η εισήγηση του κ. Χατζηδάκη, που προβλέπει τη μείωση του ύψους των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη στα 21 μέτρα, για τις νέες άδειες.

Την χαιρετίζουμε, όχι μόνο γιατί είναι γενναία αλλά και γιατί περιλαμβάνει όλα όσα αποτέλεσαν αντικείμενο της συνεργασίας και του διαλόγου που είχαμε, με ένα στόχο. Να τεθούν, έπειτα από χρόνια, κανόνες που επιτρέπουν την δόμηση και ανοίγουν δρόμους ανάπτυξης και επενδύσεων, με σεβασμό στο μνημείο - σύμβολο της χώρας σε όλο τον πλανήτη και με γνώμονα την ισορροπημένη οικοδομική δραστηριότητα.»

Πηγή: skai.gr