Μουτζούρης για νέες δομές: Όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο, δεν γίνεται

«Όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται» δηλώνει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης σε Λέσβο, Σάμο και Χίο για τη δημιουργία κλειστών δομών παραμονής αιτούντων άσυλο.

Ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για «έκπληξη», εκτιμώντας ότι η απόφαση «έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα».

Την ερχόμενη Πέμπτη έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης για τις νέες δομές στο υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής αρχής και των πέντε Δήμων των μεγάλων νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
 
«Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Μουτζούρης.
 
Για το θέμα πραγματοποιούνται έκτακτες συνεδριάσεις τη Δευτέρα των δημοτικών Συμβουλίων τόσο του Δήμου Μυτιλήνης όσο και του Δήμου δυτικής Λέσβου. 
 

Πηγή: skai.gr